Bhikshuni Tenzin Drolkar (buddhistisk nonne), Mia Rahr Jacobsen (præst i folkekirken), og Aminah Tønnsen (muslim) vil med udgangspunkt i deres eget liv og erfaringer bl.a. tale om, hvad religionen betyder for dem som kvinder, og hvorfor de hver på deres måde valgte at arbejde med religionen. Derudover vil de bl.a. komme ind på, hvilke fordele, ulemper og udfordringer, som de oplever som kvinder ved deres religion.
Inden arrangementet kan der stilles spørgsmål til panelet på Tro i Harmonis facebook side.
Spørgsmålene vil herefter blive besvaret af paneldeltagerne i forbindelse med arrangementet.
Alle er velkomne!
Arrangementet er gratis!
-----------------------------------------------------------------
Lørdag den 1. februar
Imam Ali Moskeen slår dørene op denne eftermiddag og byder alle indenfor i varmen.
Eftermiddagen byder på rundvisning i moskeens rum. Der vil være mulighed for at købe bøger, prøve et tørklæde og tale med en frivillig fra moskeen. Kom gerne med en ven under armen og oplev stemningen under moskeens kuppel!
Imam Ali Moskeen ser frem til at se jer allesammen.
_ _ _ _ _ _ _
Søndag den 2. februar
Meget få kender til Ezidierne, et forfulgt folkeslag. Kom og bliv klogere på dem, deres kultur og historie.
Arrangør: Ezidi kulturforening i Danmark og Dan Uzans Mindefond
Tilmelding senest 28. januar til foundation@danuzan.com.
Måske har du aldrig set den, eller måske vil du gerne se den igen - synagogen i Krystalgade.
Kom og hør om gudstjenesten, bygningen og få en kort introduktion til jødiske ritualer og helligdage i den smukke synagoge, som er nyistandsat og blev genindviet, da den jødiske menighed fejrede 75-års jubilæet for redningen af de danske jøder i oktober 2018.
Arrangør: Dan Uzans Mindefond.
Tilmelding senest 28. januar til foundation@danuzan.com.
_ _ _ _ _ _ _
Mandag den 3. februar
I perioden mellem oktober 1943 og maj 1945 blev 26 jøder begravet på Mosaisk Vestre Begravelsesplads. De danske jøder var flygtet til Sverige eller deporteret til kz-lejren Theresienstadt, men 150 jødiske småbørn var skjult her i landet, og en række ældre jøder skjulte sig ligeledes. Når jøder døde, blev de begravet på den jødiske begravelsesplads i nærheden af Vestre Kirkegård i København, sandsynligvis i største hemmelighed.
Man ved, at Københavns daværende biskop, Hans Fuglsang-Damgaard, har foretaget mindst to begravelser. Hvordan de er foregået, vides ikke. Man ved heller ikke, om han var den eneste folkekirkepræst, der foretog begravelser på den jødiske begravelsesplads.
Herudover er et jødisk navn på en sten i Mindelunden et mysterium. Hvem var han, og hvad var hans historie? Kom og hør om disse og andre helt ukendte jødiske historier fra besættelsestiden.
Tilmelding senest 28. januar til Andrea_uzan@hotmail.com.
Religionsteologi i jødedom, kristendom og islam - en debat mellem de tre monoteistiske religioner, jødedom, kristendom og islam.
Religionsteologi er den gren af teologien, der omhandler forholdet til andre religioner. Det religionsteologiske problemfelt er mangesidigt: Hvad er religion som fænomen, gudsspørgsmålet, sandhedsspørgsmålet, spørgsmålet om gyldighed (universalitet), spørgsmålet, om der findes kriterier for, hvad der er sand og falsk religion.
Aftenen vil forme sig som en debat mellem de tre religioner repræsenteret ved henholdsvis rabbiner Jair Melchior, lektor ved Aarhus Universitet Jakob Egeris Thorsen og Post. Doc. ved Dansk Institut for Internationale Studier, Saer El-Jaichi.
Arrangør: Tro i Harmoni
_ _ _ _ _ _ _
Tirsdag den 4. februar
International Christians’ Perspective on Interfaith Relations.
This event features a panel consisting of a small group of international Christians from the International Church of Copenhagen (ICC) and the Reformed Church in Copenhagen who share their perspective on interfaith relations. The focus of the discussion is on multi-faceted aspects of diversity including but not limited to what it means to be a Christian as a minority (in for example a Muslim-majority country) as well as interfaith aspects concerning personal relationships, state, society and politics. We hope to have a lively dialogue about diversity and interfaith relations with the attendants of this event.
Public interfaith event co-organized by Sarah Wasti Ayub and Mark Philip Stadler in collaboration with members of the Reformed Church in Copenhagen and the International Church of Copenhagen (ICC)
Del på Facebook
_ _ _ _ _ _ _
Onsdag den 5. februar
En aften med refleksion, dialog og budding.
Noah spiller en væsentlig rolle i alle tre abrahamitiske religioner.
I nogle muslimske kredse findes en tradition med at spise en særlig dessert/budding til minde om det måltid, som Noah spiste, før han gik i land med sin familie efter opholdet i arken.
Aftenen starter i kirkerummet med refleksioner fra kristent og muslimsk perspektiv. Efterfølgende budding, kaffe/te og dialog i krypten under kirken.
Aftenen er arrangeret af Dialogforum, Stefanskirken og Tro i Harmoni.
_ _ _ _ _ _ _
Torsdag den 6. februar
Meditativ koncert med spirituelle sange og instrumental musik fra forskellige religioner med bl.a. mantrasanggruppen ”Nagarjunas Venner”.
Det musikalske udtryk tager udgangspunkt i bønner eller remser, der kan gentages i det uendelige for at bringe den praktiserende i en meditativ tilstand, hvor den konventionelle tænkning for en stund er i hvile.
Koncerten arrangeres i samarbejde med Phendeling - Center for Tibetansk Buddhisme, Stefanskirken og Tro i Harmoni.
Fredag den 1. februar
Meditativ koncert med spirituelle sange og instrumental musik fra forskellige religioner med bl.a. mantrasanggruppen ”Nagarjunas Venner”.
Det musikalske udtryk tager udgangspunkt i bønner eller remser, der kan gentages i det uendelige for at bringe den praktiserende i en meditativ tilstand, hvor den konventionelle tænkning for en stund er i hvile.
Koncerten arrangeres i samarbejde med Stefanskirken, Phendeling – Center for Tibetansk Buddhisme og Tro i Harmoni
_ _ _ _ _ _ _
Lørdag den 2. Februar
How progressive Reformed Baptist Christians and Muslims jointly try to counter religious radicalization and work to reverse the conservative turn in Indonesia
This talk is about “reformatory spirit” in Christianity and in Islam in Indonesia that brings together forces from both faiths in order to counter conservative and radical voices in a society that is flirting with conservative authoritarianism. The public discussion following the talk is open to relating societal dynamics of the Indonesian case to the situation in Denmark and other countries in Europe or elsewhere in the world.
Foredraget er arrangeret med Mark Philip Stadler, forsker i Sydøstasien Studier på Københavns Universitet og afholdes på Engelsk.
_ _ _ _ _ _ _
Søndag den 3. februar
Bent Melchior, rabbiner emeritus og Özlem Cekic, brobygger og tidligere medlem af Folketinget fortæller om deres dialogarbejde og deres venskab på tværs af religioner.
Tilmelding er nødvendig til foundation@danuzan.com. Tilmeldingsfrist er 27. januar.
Der er begrænset antal pladser, så det er først til mølle!
Arrangør er Dan Uzans mindefond.
Imam Ali Moskeen slår dørene op denne eftermiddag og byder alle indenfor i varmen.
Eftermiddagen byder på rundvisning i moskeens rum. Der vil være mulighed for at købe bøger, prøve et tørklæde og tale med en frivillig fra moskeen.
Kom og oplev stemningen under moskeens kuppel!
Imam Ali Moskeen ser frem til at se jer allesammen.
Oplæg og paneldialog ved Mia Rahr Jacobsen, sognepræst, Aminah Tønnsen, forfatter og Robin May Schott, forsker og stifter af Shir Hatzafon, en progressiv jødisk menighed, som i 2011 fik en kvindelig rabbiner.
Hører kvinder og deres hår til i det hellige rum? Og hvordan er det med det kvindelige indenfor de tre monoteistiske religioner? Diskussionerne om dette emne har kastet høje bølger i den offentlige debat og denne aften vil tre kvinder tale om det med udgangspunkt i hver deres tro.
Arrangør er Tro i Harmoni.
_ _ _ _ _ _ _
Mandag den 4. februar
Gå ind ad den røde port til højre for kirken. Sidedøren til kirken er åben fra kl. 16.45. Vi starter kl.17 præcis!
Meditation er en universel praksis. Meditation er en form for bøn, og i Interfaith-ugen er der mulighed for at møde The World Community for Christian Meditation”, som er grundlagt af benediktinermunken John Main OSB., der som ung kort efter 2.verdenskrig, var udstationeret i Malaysia, og der mødte en indisk munk, Swami Satyananda, som lærte ham at meditere ved brug at et mantra. Senere under sine studier opdagede John Main, at de tidlige kristne munke og nonner, ”ørken-fædrene og -mødrene” gjorde brug af en lignende tradition.
Vi følger retningslinjerne fra WCCM, som er et verdensomspændende meditationsfællesskab, for hvem Interreligiøs dialog er meget vigtig. Så selvom rammen her er kristen, kan vi i stilheden og respekten for hinanden mødes og enhver fordybe sin tradition.
Efterfølgende er der mulighed for at blive og stille spørgsmål. Alle er velkomne.
Arrangør er WCCM Danmark og Jesu Små Søstre.
Foredrag med Knud Lindholm Lau, talelærer og kommunikationsrådgiver.
Knud Lindholm Lau udgav sidste år bogen ”Bare fordi at – sprog og forestillinger i udlændingedebatten”, hvor han med inspiration fra Victor Klemperers “LTI – Det Tredje Riges sprog” dokumenterer og analyserer sproget i udlændingedebatten.
Denne aften holder han foredrag på baggrund af sin bog og med særligt fokus på, hvordan tro og troende omtales i den offentlige debat og på sociale medier. Vært er SOS Racisme. Medværter er Center til Forebyggelse af Eksklusion, CEDAR (Center for Dansk-Muslimske Relationer), Jødisk Informationscenter, Imam Ali Moskeen, Københavns Stifts Stiftsudvalg for Folkekirke og Religionsmøde og Tro i Harmoni.
_ _ _ _ _ _ _
Tirsdag den 5. februar
En aften med refleksion, dialog og budding.
Noah spiller en væsentlig rolle i alle tre abrahamitiske religioner.
I nogle muslimske kredse findes en tradition med at spise en særlig dessert/budding til minde om det måltid, som Noah spiste, før han gik i land med sin familie efter opholdet i arken.
Aftenen starter i kirkerummet med refleksioner fra kristent og muslimsk perspektiv. Efterfølgende budding, kaffe/te og dialog i krypten under kirken.
Arrangør er Dialogforum, Danmission IKON og Brorsons Kirke
_ _ _ _ _ _ _
Onsdag 6. februar
Foredragsrækken mening, tro & etik i Eliaskirken inviterer i Interfaith-ugen hospitalsimam Naveed Baig til at fortælle om sit arbejde og virke. Naveed er bl.a. kendt fra tv-programmet Imamen på Riget.
Naveed vil komme ind på, hvad det vil sige at være imam i dagens Danmark, hvilke fordele der er samt hvilke udfordringer, der kan være, når man repræsenterer en minoritetsreligion.
Kom og smag på dialogen!
Danmission har designet en dialog-værktøjskasse med inspiration og vejledning til, hvordan man kan sammensætte dialogworkshops. Denne aften vil du blive præsenteret for tankerne bag og erfaringer med religionsdialog.
Efterfølgende vil vi dele et måltid med hinanden – og få et indtryk af, hvad dialogen kan.
Kom – uanset om du er troende eller ej – og bliv klogere på dig selv og andre!
Pris: 40 kr. (betales kontant eller på mobilepay ved arrangementet)
Tilmelding er nødvendig til julianne_s_b@hotmail.com. Tilmeldingsfrist er 29. januar.
_ _ _ _ _ _ _
Torsdag den 7. februar
Kom denne sene eftermiddag og hør Bent Melchior, rabbiner emeritus fortælle om skabelsesberetningen og evolutionsteori. Det bliver ikke kedeligt!
Tilmelding er nødvendig til anna@troiharmoni.dk. Tilmeldingsfrist er 1. februar. Der er begrænset antal pladser, så det er først til mølle!
Meditation på kærlighed og medfølelse fra Metta-sutraen ved bhikshuni Tenzin Drolkar, buddhistisk nonne.
Raja-meditation med åbne øjne ved meditationslærer Sonja Ohlsson, Brahma Kumaris.
Bibel-meditation. Vi læser en bibeltekst med bønnens blik og spejler vores liv i den ved Elisabeth Lidell, Pilgrimspræst i Folkekirken.
Der serveres kaffe og snacks. Donationer er velkomne.
Arrangører er Tro i Harmoni.
Hvilke ritualer har vi indenfor de enkelte religioner? Hvilken tradition udspringer de af? Hvorfor udfører vi dem, og hvad gør de ved os?
Medvirkende:
Niels Engelbrecht, generalvikar i den katolske kirke
Bent Lexner, rabbiner
Satnam Singh, sikh
Mohammed Khani, Imam Ali moskéen
Steen Skovhus, buddhistisk center Phendeling
Hvad forstår religionerne ved spiritualitet?
Hvordan lever de den ud?
Medvirkende:
Mohammed Khani, Imam Ali moskéen
Jair Melchior, rabbiner
Trine Dirks, præst
Tenzin Drolkar, nonne tilknyttet det buddhistiske center Phendeling
Hvad er Kabbalaen? Kristen mystik? Hvordan er sufiens vej til Gud? Hvad forstår buddhisterne ved enhedsoplevelsen?
Kom og få svar på disse spørgsmål fra fire mennesker, der har fordybet sig i deres egen religions mystiske traditioner.
Medvirkende:
Naveed Baig, imam i Dansk Islamisk Center
Jonathan Hamat, Det Jødiske Samfund
Søster Johanne-marie, Jesu Små Søstre
Tenzin Drolkar, nonne tilknyttet det buddhistiske center Phendeling
Måske har du tænkt over, hvordan det mon er at være nonne eller munk og at skulle leve inden for faste rammer, hvor en masse valg allerede er truffet for en.
Hvis du er nysgerrig, har du chancen for at blive klogere når Tro i Harmoni holder et arrangement i Phendeling – Center for Tibetansk Buddhisme med
•Tenzin Drolkar, som er buddhistisk nonne, tilknyttet Phendeling
•Johanne-marie, som er en del af den katolske nonneorden Jesu små søstre
I løbet af aftenen vil vi høre mere om, hvordan det er at leve som nonne, hvordan nonnelivet er præget af den tid, vi lever i og om forskelle og ligheder mellem at være hhv. buddhistisk og katolsk nonne. Det bliver en spændende aften med to kærlige, vidende og reflekterede nonner. Der er gratis adgang.
Inden vores årlige generalforsamling bliver der mulighed for at få en rundvisning i den smukke Imam Ali moské.
Bagefter inviterer Tro i Harmoni på en bid mad. Alle er velkomne!
Tilmelding til anna@infoxpert.dk senest den 5. april.
Torsdag den 1. februar
Dialogaften på Mødestedet i samarbejde med Dialog Forum og indvandrerpræst Niels Nymann Eriksen.
Vi mødes kl. 18.00.
Kl. 18.15: Fællesspisning, som Mødestedet står for
Kl. 19.00: Noahs Budding
Kort refleksion ved Niels Nymann Eriksen om bibelens Noah.
Oplæg ved Dialog Forum og smagsprøve på Noahs Budding
Der bliver god tid til samtaler. Velkommen til en spændende aften
Fredag den 2. februar
I anledning af FN World Interfaith Harmony, byder vi alle velkommen til filmvisning af ”På tværs af troen - Bridging Beliefs” af filmmageren Morten Bo.
I filmen undersøges de store religioner og spirituelle traditioners trosforhold. Der ses på forskelle og ligheder, og spørgsmålet bliver stillet: Kan diversitet i troen være med til at skabe fred i verden?
Filmen varer 28 min og er tekstet på engelsk. Efter filmen er der paneldebat.
Debataftenen er arrangeret af Center for dansk muslimske relationer CEDAR, samarbejde med MortenBo-Film.
Lørdag den 3. februar
Singing Salaam Shalom is an evening of sharing songs, from different cultures and religions, but with the same message of unity and love. We will share songs in Hebrew and Arabic, from the Bible, Quran and Sufi traditions. We will sing Christian hymns and Sanskrit mantras. All religions are welcomed.
No singing experience is needed, your human voice is enough. Feel free to join and bring along an instrument or a song you can share. There will be an open space for anyone who spontaneously wishes to share a song.
Lørdag den 3. februar
Imam Ali Moskeen slår dørene op på denne senere eftermiddag og tidlige aften, hvor moskeen byder alle indenfor i varmen.
Aftenen byder på rundvisning i moskeens rum samt spændende boder. Der vil være mulighed for at købe bøger, prøve et tørklæde eller tale med en frivillig fra moskeen over en kop te.
Kom (med en ven under armen) og oplev stemningen under moskeens kuppel!
Imam Ali Moskeen ser frem til at se jer allesammen.
Søndag d. 4. februar
Jesu små søstre er én af de nyere ordner i den lange katolske klostertradition.
Ordenen blev etableret i 1939, hvor de første søstre boede med nomaderne i Algeriet på kanten af Sahara. Senere spredte deres små fællesskaber sig ud over hele verden fra Alaska til storbyernes slum, anonymitet og til flere af verdens brændpunkter.
Ikke så mange ved det, men også København huser et kloster for nonneordenen Jesu små søstre. Kom til åbent hus hos dem i anledning af World Interfaith Harmony Week.
Du kan læse mere her: http://www.petitessoeursdejesus.net/fr
Søndag den 4. februar
Kom og mød fire kvinder, som fortæller om hver deres spirituelle rejse – fra en tilstand af større eller mindre frustration til en bevægelse hen mod at finde sit eget ståsted og sin egen spirituelle praksis.
De fire kvinder er Fatima Osborne, der er muslim, Bhikshuni Tenzin Drolkar, der er buddhistisk nonne, Sonja Ohlsson, der har sit spirituelle ståsted hos Brahma Kumaris og Elisabeth Lidell, der er kristen præst og underviser i kristen spiritualitet.
Tilmelding til: copenhagen@dk.brahmakumaris.org
Tirsdag den 6. februar
Kom til en meditativ koncert med spirituelle sange og instrumental musik fra buddhismen og kristendommen under medvirken af sanger Malene Bischel, cellist Marie Bolette Falk og mantrasanggruppen ” Nagarjunas Venner”.
Det musikalske udtryk tager udgangspunkt i bønner eller remser, der kan gentages i det uendelige for at bringe den praktiserende i en meditativ tilstand, hvor den konventionelle tænkning for en stund er i hvile.
Koncerten arrangeres i samarbejde med Stefanskirken, Tro i Harmoni og Phendeling - Center for Tibetansk Buddhisme.
Onsdag den 7. februar
Jair Melchior stammer fra en familie af rabbinere. Selv er han født i Norge, opvokset i Jerusalem og har været rabbiner i synagogen i Krystalgade siden 2014. Jair vil tale om sit arbejde, og om hvordan det er at være jøde i dagens Danmark. Han vil også drage perspektiver til jødernes historie i Danmark, samt komme ind på fremtidens udfordringer.
Onsdag den 7. februar
Jødisk mad og jødiske spiseregler virker eksotisk og måske uforståeligt for de fleste ikke-jøder. Men nu kan ikke-jøder lære mere og få stillet deres nysgerrighed!
Overrabbiner emeritus Bent Lexner indleder med at fortælle om de jødiske spiseregler.
Herefter vil Thorbjørn S. Moy, executive chef på Tivoli Hotel fortælle historier om jødisk mad. Der vil være et par smagsprøver.
Tilmelding senest den 1. februar på anna@troiharmoni.dk
Onsdag den 7. februar
Den katolske domkirke i København har inviteret De nye Stemmer, en gruppe unge og dynamiske jøder og muslimer for - gennem viden, respekt og humor - at fortælle om deres personlige oplevelser og holdninger til at være ung religiøs, kulturel og etnisk minoritet.
Efter deres præsentation vil der være en lille pause med kaffe/te og kage, hvorefter der vil være tid til spørgsmål og debat.
De nye Stemmer tilhører 22 unge muslimer og jøder i alderen 16-20 år, som ønsker at bidrage til en større forståelse mellem de to religiøse/etniske grupper og det omgivende samfund. De besøger skoler, gymnasier, klubber, foreninger, festivaler og lignende, hvor de sætter gang i debatter om at være minoritet i Danmark.
....................................................
En rabbiner, en imam og en præst kommer ind i et rum …!
Deltagere: Michael Melchior, rabbiner, Abdul Wahid Pedersen, imam og Anders Gadegaard, domprovst
Ordstyrer: Jakob Skovgaard-Petersen, professor på Institut for Tværkulturelle og regionale studier på Københavns Universitet
På vores breddegrader opleves det i stigende grad som kontroversielt, når religiøse ledere, fx biskopper udtaler sig i medierne, eller når en imam påtager sig et ansvar, som vi så det med våbenhvilen i bandekrigen.
Traditionelt har man – ikke bare i Danmark, men generelt – set tro som et element, der skaber eller forværrer konflikter. Men i en af verdens ældste og mest komplekse konflikter, nemlig i Mellemøsten, ser man anderledes på det. Her er de religiøse ledere nemlig gået ind i fredsprocessen.
Kom og bliv klogere på tro som en dimension, hvor stridende parter faktisk kan mødes, og hvorfra dialogen kan forplante sig til andre dimensioner, fx den politiske og den økonomiske! Har vi indtil nu overset troens medierende potentiale og fejlagtigt kun set troens risiko som konfliktskabende og -optrappende? Og hvis tro rummer begge sider – hvordan lærer vi så at agere i forhold til potentialet?
Program for aftenen:
18.30-18.35 Kort velkomst ved Anna Eskelund, formand for foreningen Tro i Harmoni
18.35-19.35 Michael Melchior holder oplæg med et kort historisk rids og fokuserer derefter på sit eget arbejde og sine egne erfaringer: “Tro og religiøse lederes rolle i fredsarbejdet i Mellemøsten”
19.35-19.55 Pause
19.55-20.10 Musikalsk mellemspil ved Henrik Goldschmidt, leder af ’Middle East Peace Orchestra’
20.10-20.40 Domprovst Anders Gadegaard og imam Abdul Wahid Pedersen har hver 15 minutter, hvor de taler om egne erfaringer og egne refleksioner om fredsdialog ud fra tro.
20.40-21.00 Dialog mellem de tre gejstlige
21.00-21.25 Spørgsmål fra salen og dialog i plenum
21.25-21.30 Afrunding
Forhenværende rabbiner Bent Lexner fortæller om jødedommen.
Tilmelding senest 20. marts til anna@troiharmoni.dk.
Zeki Köse, der er en vidende foredragsholder, fortæller om Islam i Davids Samling. Der er mulighed for at besøge museet der bl.a. rummer en fornem samling af islamisk kunsthåndværk. Så kom i god tid eller tag en kort runde når foredraget er slut. Museet lukker kl. 21.
Kom og se den katolske domkirke, Sankt Ansgar, der har stillet sine menighedslokaler til rådighed for os denne aften. Vi får et katolsk blik på kristendommens grundlæggende principper fra Daniel Nørgaard, der er sognepræst i Sankt Ansgar, og et protestantisk fra Anders Gadegaard, der er domprovst i Vor Frue Kirke.
FN Interfaith Harmony Week 2017
Onsdag den 1. februar 2017
De tre monoteistiske religioner – fællesskab og forskelle
kl. 17 til 18.30
Ubuntu-huset, Købmagergade 43, 1. sal, København K
Marianne Olsen, lektor og aktiv i SOS mod Racisme holder oplæg om fællesskabet mellem og forskellene på jødedom, kristendom og islam. Religionerne har meget tilfælles, hvad angår gudsopfattelse, menneskeopfattelse, livsfortolkning og tidsforståelse. Forskellene hænger især sammen med de tider, de er opstået i og deres politiske forhold.
Grundlaget for virkelig dyb religiøs erkendelse er en viden om, hvad vi ikke ved: Om Gud eller guder ved ingen noget. Derfor taler vi om tro og om praksis. Og derfor er der god grund til at drøfte vores tro med hinanden.
Fire kvinder, fire spirituelle rejser
kl. 19.30 til 21.30
Brahma Kumaris, Vodroffsvej 9B, 1900 Frederiksberg C
Kom og mød fire kvinder, som fortæller om hver deres spirituelle rejse – fra en tilstand af større eller mindre frustration til en bevægelse hen mod at finde sit eget ståsted og sin egen spirituelle praksis.
De fire kvinder er Fatima Osborne, der er muslim, Bhikshuni Tenzin Drolkar, der er buddhistisk nonne, Sonja Ohlsson, der har sit spirituelle ståsted hos Brahma Kumaris og Elisabeth Lidell, der er kristen præst og underviser i kristen spiritualitet.
Tilmelding til: info@dk.brahmakumaris.org senest den 27. januar.
.....................................................
Torsdag den 2. februar 2017
Dialogaften på Mødestedet
kl. 18.00 til 21.00
Mødestedet, Valdemarsgade 14,3, København V
Aftenen starter med fællesspisning, som koster 20 kr. Herefter er der oplæg: Nanna Katrine Fafner, stud.theol. holder oplæg om sin tur til Libanon i sommeren 2016, hvor hun deltog i to ugers dialogworkshop med kristne og muslimer fra forskellige lande. Hvordan bygger man bro, så man lærer hinanden at kende? Har du selv lyst til at være i dialog i stedet for at grave grøfter? Kom og vær med til en spændende aften.
Hjertets sange – meditativ koncert
kl. 19.00 til 21.00
Stefanskirkens menighedshus Karmel, Vedbækgade 12, København N
Meditativ koncert med spirituelle sange og spirituel musik fra forskellige religiøse traditioner.
Indenfor alle religioner finder vi hinsides dogmer og trossætninger spirituelle traditioner, hvor fordybelse og enhedsoplevelse spiller en central rolle. Det musikalske udtryk tager udgangspunkt i bønner eller remser, der kan gentages i det uendelige for at bringe den praktiserende i en meditativ tilstand, hvor den konventionelle tænkning for en stund er i hvile.
.....................................................
Fredag den 3. februar 2017
Åbent hus i Miriammoskeen
kl. 19 til 21
Ubuntu-huset, Købmagergade 43, 1. sal, København K
Kom og mød dine medsøstre fra andre trosretninger til en aften med hygge, dybe samtaler, kærlighed, empati og forståelse!
Det er vigtigt, der et rum, hvor troende kvinder kan mødes uanset tro. Et sted, hvor vi kan møde hinanden uden fordømmelse og dele erfaringer, oplevelser, sorger og glæder med hinanden.
Kom og vær med til at fejre FN World Interfaith Harmony Week med os i Kvindemoskeen og hør om, hvordan moskeen er blevet til. Og kom bare for at være sammen.
.....................................................
Lørdag den 4. februar 2017
Åbent hus i Iman Ali Moskeen
kl. 10.00 til 14.00
Vibevej 23, København NV
Imam Ali moskeen, den smukke og farvestrålende moske i NV, glæder sig til at holde åbent hus i anledning af FN World Interfaith Harmony Week. Kom og få en rundvisning og vær med til samtale og hyggeligt samvær.
.....................................................
Søndag den 5. februar 2017
Dialogvandring med temaet ”gæstfrihed”
kl. 14.00 til 16.30
Kirke/moskevandring på Vesterbro med start fra Eliaskirken på Vesterbros Torv
Kl. 14.00Dialogvandringen starter i Eliaskirken på Vesterbro Torv, hvor pastor Niels Nymann Eriksen holder oplæg om kirken på Vesterbro, inden vi går.
Kl. 14.45 Vi ankommer vi til Den marokkanske moskeforening, Vesterbrogade 80a, hvor imam Marwan Sheikh holder et oplæg om moskeen.
Kl. 15.30 Turen slutter på Mødestedet, Valdemarsgade 14,3., der byder på kaffe og te. Her vil vi sammen med en politiker samle op på temaet: Gæstfrihed. Desuden vil Thyra Smidt, daglig leder, kort fortælle om Mødestedet.
Kristen gudstjeneste med gæster fra andre trosretninger
kl. 16.00 til 17.00
Helligaandskirken, Niels Hemmingsensgade 5 (kirken på Strøget), København K
Københavns Stift afholder med den interreligiøse forening Tro i Harmoni som medarrangør en gudstjeneste, hvor repræsentanter fra andre religiøse traditioner bringer en hilsen fra deres egen religiøse tradition. Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen prædiker, og børnekoret fra Goldschmidts Musikakademi står sammen med kirkens organist for musikalske indslag.
Bagefter samles vi til kaffe/te, arabisk kage og hyggeligt samvær i våbenhuset.
Fakkeltog
kl. 17.15 til 17.45
Fra Strøget ved Helligaandskirken til Rådhuspladsen
Den interreligiøse forening Tro i Harmoni inviterer alle interesserede i at deltage i et fælles fakkeltog som afslutning på gudstjenesten. Sammen markerer vi, at tro kan være udgangspunkt for møde, og at harmoni, åbenhed, respekt, dialog og glæde mellem forskellige trosretninger, er mulig og ønskelig.
Interreligiøs aften om lys og oplysning
kl. 19.00 til 21.00
Phendeling - Center for Tibetansk Buddhisme
Nørregade 7B, København K
Troende fra hhv. jødedom, kristendom, islam og buddhisme fortæller om, hvilken betydning lys og oplysning har inden for deres trosretning:
Bent Lexner, jøde og tidl. rabbiner i Det Jødiske Samfund
Mia Rahr Jacobsen, kristen og præst i Sankt Jakobs Kirke på Østerbro
Aminah Tønnsen, forfatter og muslim
Steen Skovhus, tibetansk buddhist
.....................................................
Mandag den 6. februar 2017
Jødisk Chavruta
kl. 17.00 til 18.30
Det Jødiske Hus, Krystalgade 12, København K
Kom og lær med andre og af andre! Det Jødiske Samfund inviterer til Chavruta, en ældgammel jødisk måde at lære på: one on one learning sammen med en samtalepartner.
Emnet er "lys", og udgangspunktet er tekster fra forskellige religioner. Kom og bliv klogere i dialog med din chavruta-partner! Alle kan deltage, da udgangspunktet for chavruta er, at alle kan bidrage i læringsprocessen, og at vi alle kan lære af hinanden.
NB: Tilmelding er nødvendig: Senest den 1. februar til anna@troiharmoni.dk.
.....................................................
Tirsdag d. 7. februar 2017
”Rejsen uden ende” – om Raoul Wallenberg
kl. 19.30 til 21.30
Sankt Jakobs sognegård, Østerbrogade 59, Østerbro
Fortælling, dialog og oplæsning med Stig Dalager, forfatter; Ulla Henningsen, skuespiller og Anton Pihl, formand for Københavns Stiftsudvalg for Folkekirke og Religionsmøde.
Aftenen tager sit udgangspunkt i Stig Dalagers bog "Rejsen uden ende". En bog, hvor han beskriver, både hvordan den svenske diplomat Raoul Wallenberg reddede tusindvis af jøder i Budapest under 2. verdenskrig og de psykologiske mekanismer og historisk betingede hadforestillinger, der var på spil i tiden. Kom og oplev en aften med fortælling, oplæsning og perspektivering. Hvordan kan vi tage ved lære af historiens smertefulde erfaringer?
Jens Galschiøts gigantiske skulptur på Regnbuepladsen viser 600 af de lyseste og mørkeste citater fra Toraen, Biblen og Koranen. Kom og deltag i den sammen med dialogguider fra tværreligiøse organisationer: Tro i Harmoni, Faith & Food, Din tro, Min tro og Dialog Forum.
Meditativ koncert med spirituelle sange, danse og musik fra forskellige religiøse traditioner: Buddhisme, islam, kristendommen, jødedommen og sikhismen. Hinsides dogmer og trossætninger findes de spirituelle traditioner, hvor fordybelse og enhedsoplevelse spiller en central rolle.
Vi starter på Regnbuepladsen og går derfra videre til synagogen, moskeen, buddhistisk center og Skt. Petri kirke.
Vi bliver guidet af:
Imam Naveed Baig (Islam)
Nonne Ani Tenzin (Tibetansk Buddhisme)
en repræsentant for jødedommen
samt tysk præst Peter Krogull
Biskop over Københavns Stift, folkekirken, Peter Skov-Jakobsen indleder vandringen.
Af hensyn til sikkerhed omkring synagogen kræver denne del af turen tilmelding. Deltagere, der ikke er tilmeldt, er velkommen til at vente foran synagogen og deltage i resten af turen. Tilmelding sendt den 4. maj til Anna@troiharmoni.dk.
Med udgangspunkt i egen tro og tekster fortæller fire troende, hvordan de ser på og inddrager anderledes troende i deres trosliv.
Medvirkende:
Domprovst Anders Gadegaard (kristendommen)
Nonne Ani Tenzin (tibetansk buddhisme)
Imam Naveed Baig (islam)
Sonja Ohlsson (brahma kumaris)
Kan man være ung og tro på gud? Bliver man lykkeligere af at have en gud? Hvad betyder det, om man går med tørklæde eller kasket? Kan man være piercet og kristen? De medvirkende er unge med vidt forskellig (tros)baggrund. Efter forestillingen er der dialog mellem tilskuere og medvirkende.
Medvirkende: C:NTACT
Manuskript og instruktion: Madeleine Røn Juul og de medvirkende
...................................................
Mandag den 1. februar 2016:
Troende fra forskellige retninger fortæller om deres tro og bønspraksis:
Jair Melchior, rabbiner fra Det Jødiske Samfund
Jonna Dalsgaard, præst i Anna Kirke på Nørrebro
Sami Kücükakin, formand for Muslimernes Fællesråd
Ani Tenzin, buddhistisk nonne fra Phendeling
Islamisk Kristent Studiecenter (IKS) og det interreligiøse fællesspisningsprojekt Faith & Food byder velkommen til dialog om religiøse tekster og et efterfølgende fælles måltid.
IKS har gennem de sidste 20 år arbejdet med interreligiøs dialog og diapraksis. Faith & Food er et frirum, hvor unge troende og ikke-troende mødes på tværs af religion, kultur og filosofi.
...................................................
Tirsdag den 2. februar 2016:
Kom og tal med Özlem Cekic og andre medborgere af forskellig trosmæssig og politisk observans om det, der forener os og det, der adskiller os! Og få et bud på hvad du selv kan gøre for at række hånden ud til de mennesker som du måske tror du intet har til fælles med. Det hele sker over en kop kaffe.
Foredrag om Noahs sidste måltid, inden Noah og de andre på arken via en due fik nys om, at vandet var sunket, og at der var dukket land op. Denne begivenhed fejres af sunnimuslimer i bl.a. Dialog Forum. Kom og hør historien om Noah og fejringen af det sidste måltid i arken!
....................................................
Onsdag den 3. februar 2016:
Alle børn er velkomne til at komme og male et stort maleri sammen. Målet er at give børn mulighed for at komme med et kreativt bud på at leve i fred sammen på tværs af kulturer og religioner og sammen lave et maleri.
.....................................................
Torsdag den 4. februar 2016:
Meditativ koncert med spirituelle sange og spirituel musik fra forskellige religiøse traditioner: Buddhisme, islam, kristendommen, jødedommen og sikhismen.
Indenfor alle religioner finder vi hinsides dogmer og trossætninger spirituelle traditioner, hvor fordybelse og enhedsoplevelse spiller en central rolle. Det musikalske udtryk tager udgangspunkt i bønner eller remser, der kan gentages i det uendelige for at bringe den praktiserende i en meditativ tilstand, hvor den konventionelle tænkning for en stund er i hvile.
Har du lyst til at vide mere om, hvordan mennesker, der tror på noget andet end dig, tænker? Har du lyst til at være i dialog frem for at grave grøfter eller bare kigge på afstand?
Kom til højskoleaften i Mødestedet med oplæg fra hhv. muslimer og kristne og efterfølgende summemøder og hygge.
..................................................
Fredag den 5. februar 2016:
Alle sangglade – øvede og uøvede, i alle aldre og hudfarver, fra alle kulturer og religioner – er hjerteligt velkomme til korworkshop under ledelse af Henrik Goldschmidt og Fatma Zidan. Både Henrik og Fatma er undervisere på Goldschmidts Musikakademi, der er en privat musikskole, som tilbyder gratis sang- og musikundervisning for børn og unge.
Kom og vær med – det bliver sjovt! Og invitér dem, du kender til koncerten kl. 20.30!
...................................................
Lørdag den 6. februar 2016:
Af sikkerhedsmæssige grunde er tilmelding nødvendig inden 3. februar via anna@troiharmoni.dk.
Vi mødes kl. 9.45 og får en introduktion til jødedom og den jødiske gudstjeneste. Herefter går vi ind i synagogen og deltager som gæster ved gudstjenesten. Bl.a. ser vi torarullerne blive fundet frem og hører rabbiner Jair Melchiors prædiken.
...................................................
Søndag den 7. februar 2016:
Det er godt at være i dialog, også med mennesker, der tror på noget andet end en selv. Men hvorfor ikke starte et helt nyt sted og sammen bygge det bord, som fremtidens dialoger skal foregå ved?
Interesserede i alle aldre og hudfarver, fra alle kulturer og religioner – er hjerteligt velkomme til i fællesskab at bygge et dialogbord. Kirken har både materialer og byggekyndige. Vi mangler bare dig!
Københavns Stift afholder med den interreligiøse forening Tro i Harmoni som medarrangør en gudstjeneste, hvor repræsentanter fra andre religiøse traditioner bringer en hilsen fra deres egen religiøse tradition. Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen prædiker. Desuden opfører organist Mads Granum med kvartet og kirken kor nykomponeret musik samt står for præ- og postludium.
Bagefter samles vi til kaffe/te, kage og hyggeligt samvær.
Den interreligiøse forening Tro i Harmoni inviterer alle interesserede i at deltage i et fælles fakkeltog som afslutning på gudstjenesten og på FN Interfaith Harmony Week 2015. Sammen markerer vi, at tro kan være udgangspunkt for møde, og at harmoni, åbenhed, respekt, dialog og glæde mellem forskellige trosretninger, er mulig og ønskelig.
Her er lokale muslimer traditionen tro inviteret til at bryde fasten efter solnedgang. Det vil være borde på hele kirkepladsen, hvor kristne, muslimer og øvrige kan spise og tale sammen. Først underholder Goldschmidts Akademis interreligiøse børnekor.
finder sted torsdag den 16. april 2015 kl. 19.00-21.00
Sted: Sognegården ved Sankt Jakobs kirke, Østerbrogade 59, København Ø.
...................................................
Søndag den 8. februar 2015
Vi går med fakler fra Helligåndskirken på Strøget til Rådhuspladsen for at sprede lys og tillid!
Verdensomspændende lystændings-ceremoni den 8. februar
I år er det mere vigtigt end nogensinde at vise, at troende fra alle trosretninger står sammen i fred og harmoni, og at tro og terror intet har at gøre med hinanden.
Søndag den 8. februar kl. 16.00 afholder Københavns Stift en gudstjeneste i Helligåndskirken, med deltagelse af Københavns domprovst Anders Gadegaard. Herudover deltager repræsentanter fra andre religiøse traditioner for at bringe en hilsen og et lys fra deres egen religiøse tradition.
Alle er velkomne!
...................................................
Søndag den 2. februar 2014
Prædiken ved biskop Peter Skov-Jacobsen
Arrangeret af Københavns Stift
Søndag den 2. februar kl. 16.00
Sted: Helligåndskirken, Amagertorv
Ani Tenzin, buddhistisk nonne fra Phendeling
Jair Melchior, rabbiner fra Mosaisk Trossamfund
Mia Rahr, gadepræst i Trinitatis Kirke
Naveed Baig, hospitalsimam
Torsdag den 6. februar kl. 19.00-21.00
Sted: VerdensKulturCentret, Nørre Alle 7, København N
Tirsdag den 4. februar kl. 18.00-20.00
Sted: Den Store Moske, Vingelodden 1, København N
...................................................
Muslimer, kristne, buddhister, jøder og sikher går sammen på scenen for at hylde religiøs mangfoldighed, tolerance og næstekærlighed hele dagen med workshops med rap, stomp, kor og stagefight og hele herligheden er sammen til en forrygende og farverig forestilling ”Tro, håb og kærlighed – religiøse stemmer”, instrueret af performance-instruktør Helle Fuglsang, som sætter elementer fra de forskellige workshops sammen med forskellige religiøse elementer.
Hele dagen er der desuden tros- og dialogcafé og hygge.
Sted: VerdensKulturCentret, Nørre Alle 7, København N – lige ved Sankt Hans Torv.
Arrangementet er arrangeret af foreningen Tro i Harmoni, Københavns kommune og Verdenskulturcentret og støttes af Muslimernes Fællesråd, Københavns Stiftsudvalg for Folkekirke og Religionsmøde, Sikh menigheden DK, Mosaisk Trossamfund, Phendeling – Tibetansk Buddhisme, Center for Visdom og Medfølelse, Center for Sikh religion og tradition og Jødisk-Muslimsk Netværk
................................................
20. og 28. november 2012
En række af byens religiøse menigheder og Københavns Kommune inviterer til to cafearrangementer med stand-up komikeren Omar Marzouk.
Aftenerne er arrangeret i samarbejde mellem:
Mosaisk Trossamfund, Muslimernes Fællesråd, Dansk Islamisk Råd, Center for Visdom og Medfølelse, Det Sikhiske Trossamfund, Folkekirken, Tro i Harmoni og Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune.
11.00 Velkomsttale ved Dialog Forums formand Mustafa Gezen
11.05 ”Ashure* og dets betydning" ved Cömert Kücükakin formand for det interreligiøse platform i Dialog Forum
11.30 Ashure brunch
12.30 Den amerikanske ambassadør i Danmark, Laurie S. Fulton
13.00 Afslutning
* Ashure eller Noahs budding er en tradition i den muslimske verden og har rødder tilbage til profeten Noah. Buddingen symboliserer fællesskab og kunsten at leve sammen.
...........................
5. februar 2012
Tro i harmoni fejrer summen af Københavnernes mangfoldige åndelige og religiøse praksis ved et stort arrangement den 5. februar 2012 i forbindelse med FN’s World Interfaith Hamony Week, der hvert år afholdes over hele verden.
På Rådhuspladsen taler:
Peter Skov-Jakobsen, Københavns biskop
Anna Mee Allerslev, integrationsborgmester
Bent Melchior, fhv. overrabiner
Mustafa Gezen, formand for Muslimernes Fællesråd
Ani Tenzin, buddhistisk nonne
Følgende religiøse samfund og foreninger bakker op om arrangementet:
Stiftsudvalget for Folkekirke og Religionsmøde, Jødisk-Muslimsk Netværk, Center for Visdom og Medfølelse, Dialogforum, Phendeling, Sikh Menigheden, Danske Kirkers Råd, Muslimer i dialog, Helhedsplanen Mjølnerparken, Shir Hatzafon/Progressiv jødedom i Danmark, KBH i dialog (Danmission), DJUS (Danske Jøders Ungdoms Sammenslutning), Københavns kommunes kontor for Inklusion og Mangfoldighed.
Arrangementet var arrangeret af to forskellige grupper under World Interfaith Harmony Week.